24.05.2024г. ден на българската писменност, наука и култура

Тържеството по случай 24. Май- Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост започна точно в 9 часа. Малките и атрактивни мажоретки към нашето училище дебютираха със свое изпълнение. С аплодисменти бяха посрещнати и зрелостниците от випуск 2024г. След издигане на националния и европейския флаг, бе внесено и знамето на училището, прозвуча и училищния химн. Водещите на тържествената програма Даяна Василева и Иван Енев привестваха всички присъстващи с трогателни и емоционални думи. Привествено слово по случай 24 май произнесе директорът г-н Емил Моллов. Гости на тървеството бяха японският професор Хиту Хакаташи и съпругата му, Цветанка Тошева, Николина Асьова и родители.От името на целия випуск дванатесетокласничката Виктория Алемкова произнесе слово, а Салихе Бодева предаде символично огъня на знанието на първокласника Калоян Хаджийски. Тазгодишният носител на училищната стипендия „Аз и моето училище“ е Габриела Хаджиева. Директорът ни Емил Моллов също награди и учители за техния професионализъм и издигане авторитета на учебното ни заведение. Тържеството приключи с музикалното изпълнение на уникалния ни талант Калина Десподска и очарователните мажоретки с ръководители Давид Георгиев и Моника Гошевилова.

Поздравления за носителите на почетно отличие "Неофит Рилски" за 2024 г.

СУ "Васил Левски", Велинград, 23.05.2024 г.,
Поздравления за носителите на почетно отличие "Неофит Рилски" за 2024 г. -
Неджат Кехайов, заместник-директор по учебната дейност,
Мария Чорбаджиева, старши учител по български език и литература.
Пожелания за здраве и бъдещи успехи!
Дискусия с главния редактор на вестник "Темпо"

Дискусия с главния редактор на вестник "Темпо"

На 23 април училищният екип от репортери и монтажисти се събра на вълнуваща дискусия с главния редактор на вестник "Темпо", г-жа Елена Баева. Тази интересна среща беше възможност за младите журналисти да споделят мнения и идеи с опитния редактор по въпроси, свързани с ролята им в съвременното общество.

22 април – Световен ден на водата

По повод 22 април – Световен ден на водата, в СУ „Васил Левски“ , гр.Велинград се проведе интегриран урок по Човека и природата на тема „Да спасим водата“. Участваха ученици от четвърти и пети клас, с което се демонстрира приемственост между начален и прогимназиален етап. Урокът бе изнесен от преподавателя в начален етап г-жа Костадинка Пачалова, участваха и учителите Веселина Златева, Елза Моллова, Илина Янчева, Мария Иванчева и Миглена Кадъова. 

Фотографска изложба - "Мантарица"

По повод предстоящия Ден на Земята – 22 април на втория ни етаж  е разположена фотографска изложба, посветена на един от най-красивите резервати в България -  „Мантарица“. Фотосите са около 25 на брой. Цветанка Чочева, главен експерт „Връзки с обществеността“   в  РИОСВ- Пазарджик  подари  на училището ни от името на областната институция преса за пластмасови бутилки.